2024.01.25.

Tippek műanyag ablak vásárláshoz

By nemadmin

A régebbi stílusú ablakokból gyakran hiányoznak a modernebb kialakítású társaik energiahatékony tulajdonságai. Jellemző rájuk például az egyrétegű üvegezés, a gyenge tömítések és a rossz szigetelés, ami különösen télen jelentős hőveszteséghez vezethet, ezzel nem kedvezve a pénztárcánknak.

Azonban az sem elhanyagolható, hogy a törékeny üveg és a rossz minőségű zárszerkezetek esetleges betörések során is veszélyesek tudnak lenni. Műanyag ablak választásával azonban mindezen negatívumok esélyét a minimálisra csökkenthetjük.

A műanyag ablak előnyei

A megannyi pozitívumból összegyűjtöttünk néhányat, hogy miért is érdemes beruházni műanyag ablakokra.

  1. Biztonság: Egy modern műanyag ablak a legújabb biztonsági funkciókkal van felszerelve, ilyenek például a megerősített zárak és a többrétegű üvegtechnológia, a vékonyabb üvegű, régi társaikkal szemben. Az ablak törésének esélye szinte egyenlő a nullával, így nagyobb biztonságérzetet kialakítva a használói számára.
  2. Energiatakarékosság: A műanyag ablak strapabíró szerkezete miatt kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Ezzel csökkenti télen a hőveszteséget, nyáron pedig javítja a hőnyereséget, ezáltal egész évben csökkentve az energiaköltségeket.
  3. Hangszigetelés: Szintúgy egy nagyon előnyös tulajdonságuk ezen ablakoknak a kiváló hangszigetelésük. Zajosabb területeken élőknek fontos szempont tud lenni a külső zajok kizárása, egy nyugodtabb, csendesebb otthon érdekében. Ugyanígy megszűri a belső hangokat is, így kifelé alig hallatszanak például az elektronikai berendezések (TV, mosógép).
  4. Vízállóság: A műanyag ablakok ellenállnak a nedvességnek és nem hajlamosak korhadásra vagy duzzadásra a nedvesség hatására, ellentétben fából készült társaikkal. Ezáltal nem képesek tönkremenni a víztől, így a páralecsapódás sincs rájuk különösebb hatással, ezért fürdőszobába is egyaránt népszerű választásnak bizonyulnak.
  5. Alacsony karbantartási igény: A fent említettekből adódóan a műanyag ablakok beszerelésük után minimális karbantartást igényelnek. Tartósak és időtállóak, évekkel később is úgy fognak festeni, mint beszerelésük első napján.
  6. Egyediség: Míg régen a műanyag profilok csak fehérben voltak elérhetőek, manapság megannyi kollekcióból válogathat az ember kedve szerint, akár a teljes RAL skálát tekintve.
  7. Ár-érték arány: Végül, de nem utolsó sorban ezen fajta ablakok rendelkeznek a legkedvezőbb ár-érték aránnyal társaikhoz képest.

Számottevő érv szól a műanyag profilok javára, bármely lakásban elhelyezkedéstől függetlenül megállják a helyüket és javítják az életszínvonalat, mindemellett egy pénztárcát kímélő megoldásnak kínálkoznak, így bárki számára egy előnyös választás lehet.

Érdemes fontolóra venni, egy esetleges felújítás vagy régi ablak elidősödése esetén a műanyag ablak választását, hiszen kismértékű karbantartással egy saját stílusunkhoz illő, időtálló és biztonságosabb profilt tudunk szerelni az otthonunkba, megfizethető összegért. Az ideális modell kiválasztásában pedig a Nyílászáró Birodalom munkatársai nyújthatnak értékes segítséget.